10 Ogos 2008

Sesaje 2

Uh, kenapa aku tak gembira (sangat) kat sini:

-Kerja tak best
-Rumah jauh
-Gaji sikit
-Pulau
-Homesick

Ok, biar aku terangkan satu persatu;

Kerja tak best
-Lari bidang
-Tak masuk dengan jiwa aku
-Bos bangang

Rumah jauh
-Paling cepat setengah jam
-Paling lambat, terpulang kepada aku
-Traffic jam pagi2
-Banyak lori
-Jalan buruk nak mampos

Gaji sikit
-Budak fresh grad lagi byk gaji dari aku! Mentang2 mata sepet gak!
-Tak cukup beb, takkan nak mintak Mak kut, pencen arwah Abah aku lg sikit dr gaji aku..
-Nak setel hutang camne nih?

Pulau
-Aku dipulaukan oleh member serumah aku
-Aku tau salah aku bro, aku mintak maaf lagi sekali...

Homesick
-Aku rindu kat Mak aku!!!

Cara mengatasi:

Kerja tak best
-Layankan aje...
-Cari kerja lain

Rumah jauh
-Ushar rumah dekat sikit
-Nak beli mp3 player buat layan time commute

Gaji sikit
-Berjimat, kalo aku dah sarapan, aku tak makan tengah hari dah
-Mi segera

Pulau
-Entahler...

Homesick
-Telefon Mak

Cadangan?

9 komen:

AchiQue berkata...

keje ko memang sangat2 tak best ke?
kenapa gaji budak fresh grad lg banyak dari ko? kenapa ko kene pulau dengan hosmet ko?

i hv no idea that you're so unhappy dengan keje baru ko tu...

cadangan aku, cari keje dekat dengan rumah ko. dapat duduk dengan mak, dapat jimat, takde orang nak pulau...at the mean time, bersabar je la...

capang berkata...

takpe la bro...rilek jer..keraskan skit hati tuh..hehe..

gua kat sini pun byk probs bro...kepala dah bersemak ni...

or0 berkata...

ehehe, tq vm for the encouragements and suggestions..

mmg tgh keraskan ati la ni, tgh LAYANKAN AJELA..

Qider berkata...

hari tu muka ko tak membayangkan ko takhepi ngan keje baru..hurmm, yelah, wpon situasi kita tak sama, tapi aku pon dalam fasa 'layankan aje' and tambah sket,'pegi mampos!'...

aku pon tengah cari lobang nak balik keje dekat ngan family je..ko kontrak ke permanent or0?

or0 berkata...

qider:

entahler, ujung bulan ni tau la kalo confirm ke tak... kalo x confirm aku blah! ahaha..

pegi mampos eh, boleh tambah jugak la camni..

muka aku hepi time aritu? aku cover jer, tp time lepak2 ngan bdk2 laki aku cite gakla masalah kerja aku kt derang, kt girls manaleh sangat.. tp skang kan dah terbagitau pulak..

achique:

bukanla sgt2 tak best, tapi kejenye tak berapa nak ngam dengan aku punya prinsip dan kepercayaan, uhuhuhu...

kenapa gaji derang lagi tinggi? seperti aku tulis, sebab mata derang sepet...

kenapa aku kena pulau? manaleh bitau sume... sikit2 dah le..

jejakacinta berkata...

Cari je jobs lain bro....sambil2 kerja tu belek2 surat khabar..Insyallah mesti ada punya jobs yang sesuai kat luar sana untuk ko

nishie berkata...

meh la balik kl @ segambut.. kitaorg terima ko dgn pintu terbukak.. maybe pintu bilik bos yg tertutup.. takder kat opis..

Daus berkata...

dtg johor msk insep thn dpn..hahaha..ko join aku join..hahaha..

or0 berkata...

ahaha.. x sio aku..

kalo interview semalam dapat, aku cabut!!!

member sekilang sume dah tau aku nak cabut.. (kecuali yg bermata sepet ler...)