08 Februari 2009

Adeke patut?

Tadi, mak aku suruh aku pergi kedai beli barang2 dapur. Aku pergi jela dgn pakaian tido aku walaupun aku br lepas mandi..

Sampai kedai,aku terus pas list barang kt mamat kedai mamak tu sebab aku dh kenal (tp xtau name!).

Buleh pulak ade ah soh ni tanya aku,

"Berapa?"

Aku bt xheran jela sambil cr timun.. Dh jumpa aku letak timun kt atas meja tu. Dia tanya lagi soalan sama, aku balas sambil angkat tangan surrender,

"Xtau, saya pun beli juga!"

Aku berlalu sambil cakap kuat2, (tapi takle kuat sangat)

"I'm an engineer man!"

Adeke patut?

Muka aku macam mamak ke?

11 komen:

ammar berkata...

sapa suruh gi kedai pakai baju tido. haha. ko dh la sikit2 rupa indon(nicholas saputra)

or0 berkata...

Gi kedai dekat pun xkan nak pakai tuxedo lak?kang org ckp gile plak..

M. H. Jabbar berkata...

if tak giler...orang akan ckp kurang akal...huhu

or0 berkata...

same la tu..

selekeh orang tak pandang, ingat aku pekerja kedai ke?

pakai smart2 nak buat ape? kalo takat beli timun sume tu?

Shah-Azz, Inc. berkata...

haHAha...pecah lak perut bc komen ammar...aku rase yus lagi macam nico...

anyway jamal, cemana suasana perak 'baru'? :p

capang berkata...

even sikap judge orang by what they wear pun ada kat UK ni...tu mmg ada kat mana2 la bro...

pengajarannya kita jgn jd mcm mamak yg hormat orang ikut pd apa yg orang tu pakai...manusia tu sume sama...

yg tak sama adalah manusia dengan binatang...huhu...

AchiQue berkata...

ala, dulu kawan aku pn orang ingat pekerja kt wellward pasal dia pakai baju kuning mcm uniform kt situ. puas la aku bantai gelak...

ah so tu tak salah. takde tag kat dahi kau tulis ENGINEER kan?

=D

or0 berkata...

sape suruh die pakai baju kuning.. tu dah kaler uniform dah tu..

capang berkata...

:-)

yuzrin berkata...

Mamak mmg cmtu.ngko klau dgn species cmni kne act skt.klu blh tunjuk bisnes kad ko kt dia.

or0 berkata...

mamak itu tidak bersalah.. mamak itu hensem.. kakak die skolah rakyat dengan aku dulu..

yang bersalah adalah ah soh tersebut..